Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás része, a nyugati világban is elfogadott tudományos kutatásokkal bizonyított gyógyító eljárás. A 3-6 ezer éves múltra visszatekintő kínai eredetű gyógymód szerint az emberi test felszínén, a bőr felszínéhez közel több mint 360 klasszikus akupunktúrás pont helyezkedik el, amelyek befolyásolásával a testben áramló energia keringését és a hozzá tartozó szerv, illetve szervrendszer állapotát tudjuk módosítani, helyreállítani.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) alkalmasnak tartja az akupunktúrát 104 különböző betegségi tünet gyógyítására. A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztálya 1998-as állásfoglalása szerint az akupunktúra tudományosan is megalapozott gyógymód lett, amely kezd beépülni a modern orvostudományba. Véleményem szerint csak a keleti és a nyugati orvoslás együtt, egymást kiegészítve lehet a jövő gyógyításának módja.

A hagyományos kínai orvoslás más diagnosztikai rendszerrel dolgozik, mint a nyugati, sokkal korábbi stádiumban diagnosztizál elváltozásokat-egyensúlyzavarokat, ezért óriási szerepe van a betegségek megelőzésében és az egészség megőrzésben, továbbá a már kialakult betegségek esetén is sikeresen alkalmazható. Fontos, hogy mindig a nyugati orvoslás diagnosztikus és terápiás eszközeivel kombináljuk, az adott kórkép kezelési protokollja szerint. Kiemelten fontos, hogy szakorvos kollegákkal együttműködve alkalmazzuk az akupunktúrát.

Fül-akupunktúra

A kínai orvoslás az akupunktúrás meridiánok és a fül összefüggését már több ezer éve ismerik és mind keleten, mind nyugaton rutinszerűen alkalmazzák napjainkban. A fül-akupunktúra hatékony és mellékhatás mentes gyógymódja a különböző testi-lelki megbetegedéseknek. A kezelések önmagukban ill. test-akupunktúrával együtt is hatékonyan alkalmazhatók, valamint a komplex terápiák fontos elemét jelentik. Hatékonysága abból is ered, hogy a fülön több mint 120 akupunktúrás pontot ismerünk, gyakorlatilag valamennyi szervnek például az idegrendszer különböző területeinek, az endokrin rendszernek, az izom- és csontrendszernek is van kivetülési területe.

A lágylézer akupunktúra kezelés előnyei

  • fájdalommentes, relatíve gyors eredmény várható.
  • akut panaszok esetén a gyógyulás fele annyi idő alatt áll be, mint lágylézer kezelés nélkül
  • bizonyos kórképeknél még akkor is elérhető eredmény, ha más terápiára már nem reagál a beteg
  • aszeptikus, kontaktus nélkül végezhető, többször ismételhető
  • más terápiákkal kombinálható
  • más fizikoterápiás eljárások hatékonyságát növeli
  • alkalmazható bármilyen anyagból készült protézis ill. pacemaker beültetés mellett is
  • széles indikációs területtel bír
  • gyakorlatilag nincs mellékhatása