MeriDiM

Dr. Széchenyi István pszichológus - akupunktőr a hagyományos kínai orvoslás, a japán (dr. Nakatani neurológus) Ryodoraku-rendszer törvényszerűségeit illetve Nogier francia neurológus kutatásait is figyelembe véve és a nyugati technológiát együttesen alkalmazva, 18 éves terápiás, kutató és oktató munkássága alapján készítette el/fejlesztette ki aMeriDiM rendszerét (Meridián Digitális Mérőműszert).

Az alábbi ábrán az akupunktúrás kezelés előtt és után a meridiánokban mért energetikai egyensúlyváltozás látható.

A MeriDiM alapelve

A módszer alapja biológiai alapfunkciókat tükröző 12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése - heveny és idült kórállapotokban egyformán - látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését ill. a helyes kezelést követő harmonikus működés dokumentálását, ezáltal biztosítva a páciens objektív nyomon követését is. A különböző energetikai terápiák integratív módon képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni.

A MeriDiM tehát egy olyan, a XXI. század korszerű követelményeinek megfelelő számítógépes állapotfelmérő eszköz, amely segít a meridiánok energiasztinjét feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni, nyomonkövetni és választható kezelési lehetőségeket kínál az energetikai egyensúly helyreállítása céljából.